Slider

Alfa Transport Service

Alfa Transport Service (ATS) is specialist in het terugvorderen en voorfinanciering van buitenlandse BTW en accijns op dieselolie voor internationale transportondernemingen. De ruim 60 medewerkers hebben in dertig jaar tijd een solide reputatie opgebouwd als toonaangevende internationale partner voor transporteurs, oliemaatschappijen en leveranciers van tankkaarten.

De financiële dienstverlener is actief in heel Europa en per land bekend met alle formaliteiten en specifieke regelgeving rondom het vorderen van BTW en accijns. De kracht van de onderneming? Lokaal vertegenwoordigd, spreekt de taal van de belastingdiensten en altijd tot in detail op de hoogte van actuele wijzigingen in de wet- en regelgeving.

Alfa Transport Service

Onafhankelijkheid

Kort na de oprichting van Alfa Transport Service kwam het in het vizier van de toenmalige Nederlandse beroepsorganisatie NOB. Met een gerichte marketingactie bleek Alfa Transport Service in staat snel marktaandeel op te bouwen, nog immer gefocust op de individuele transporteur.

Rond 2005 werd door Alfa Transport Service het product van voorfinanciering geïntroduceerd in de productenpallet, een product dat al snel z’n weg naar de markt vond. Dit sloot aan bij de ontwikkeling van de Net Invoicing, een voorfinancieringsproduct dat door Shell was geïnitieerd. Toen in 2010 een grote verandering van het internationale BTW-systeem plaatsvond, en daarmee de behoefte aan het productaanbod tezamen met uitgevers van tankkaarten, is Alfa Transport Service zich ook gaan richten op deze markt. Momenteel zijn er ruim 10 succesvolle samenwerkingen opgezet met kaartuitgevers, waardoor de klantenkring van Alfa Transport Service bestaat uit directe klanten en klanten die de BTW-afhandeling doen via de kaartuitgever.

head-large

Dertig jaar kunde en focus

Alfa Transport Service is opgericht in 1989. Het businessmodel is de terugvordering van buitenlandse BTW voor het internationale weg- en watertransport. In de afgelopen drie decennia heeft het kantoor in Alphen aan den Rijn lijntjes aangeknoopt met alle belastingdiensten van de lidstaten binnen de EU en (ver) daarbuiten.

In het bestaan van de onderneming is het analoge tijdperk ingewisseld voor het digitale. Wat behouden blijft, is de succesvolle afhandeling BTW en accijns in heel Europa.

Met de toevoeging van dezelfde dienstverlening voor accijns, is het productgamma nog beter toegespitst op de markt. De wereld van accijnzen is een compleet andere tak van sport, maar ligt in het verlengde van de BTW en daarmee onderdeel van de dienstverlening

euro-flag

Thuis in heel Europa

De terugvordering van buitenlandse BTW is verregaand geharmoniseerd door EU-wetgeving. Dit betekent niet dat sprake is van uniforme wetgeving in alle deelnemende landen. Kennis van jurisdictie in alle aangesloten landen, blijft van essentieel belang. Dit verklaart ook het bestaan van verschillende vestigingen van Alfa Transport Service in Europa.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op en ervaar de rust van zekerheid.