Slider

Personenvervoer

Ondernemers in internationaal personenvervoer hebben in veel gevallen recht op terugvordering van BTW en accijns op brandstof en tol. Het touringcarbedrijf dient in een aantal landen op zijn beurt ook weer de BTW af te dragen over in het land gereden kilometers. Dit levert de volgende rekensom op: verrekening naar rato van BTW over in het buitenland gereden kilometers minus de totale ritprijs.

Het land waar de afdracht en vordering plaatsvindt, eist vaak een registratie. Zoveel landen, zoveel regels. Neem contact op met één van onze medewerkers en ontdek de mogelijkheden voor professionele hulp en ondersteuning bij accijnsvergoeding. Waarom? Recht hebben is nog geen recht krijgen.

Onze voordelen

1

Regels en uitzonderingen

Alle EU-lidstaten vergoeden de BTW over brandstof en tol aan CRT-ondernemers (Commercial Road Trucking). In een enkel land valt ook (een deel van) de accijns onder deze regeling. Voor activiteiten die niet onder CRT vallen, gelden weer andere regels. Dit betreft bijvoorbeeld fleet, boten, beurzen, etc.). Neem contact op om meer informatie te vragen over de verschillende regelingen en uitzonderingen in Europa.

2

Cashflow

Strak geregisseerd cashflow management is van levensbelang voor ondernemers. Liever niet in de wachtrij met de vordering? Kies dan voor voorfinanciering. Dé non-resourse oplossing voor buitenlandse BTW en accijns. Kost iets meer, maar dan staat het geld wel binnen maximaal tien werkdagen op de rekening. Gegarandeerd. De instrumenten hiervoor: Turbo Refund, Fast Refund en Net-Invoicing.

3

Transparant en snel

BTW en accijns vorderen vergt tijd. Het proces kent twee opties: voorfinanciering of regulier. De keuze staat vrij, maar snelheid van handelen is altijd geboden. Na indiening is de status van het dossier (alle stappen in het proces) via het online klantenportal 24/7 te volgen. De koppeling met de eigen boekhouding is in het systeem geïntegreerd.

4

Datacollectie

Alfa Transport Service ontzorgt. Het bundelen en verwerken van alle data en benodigde documenten gebeurt volledig geautomatiseerd. Handwerk bestaat niet. Het proces van de terugvordering verloopt hierdoor sneller en vooral accuraat, dus foutloos.

 

Onze producten

Icon Image

Reguliere terugvordering BTW

Alfa Transport Service is specialist in het terugvorderen van buitenlandse BTW en accijns op brandstof en tol. Dit gaat over bedragen die hoog oplopen naarmate de klant meer buiten de eigen landsgrenzen actief is.

Icon Image

Terugvordering dieselolieaccijns

Diesel getankt in België, Frankrijk, Italië, Spanje, Hongarije, Roemenië of Slovenië? Voor EU-ondernemers bestaat recht op terugvordering van de accijns. ATS regelt het snel en accuraat.

Icon Image

Voorfinanciering van BTW

Alfa Transport Service helpt ondernemers met de voorfinanciering van de teruggave van buitenlandse BTW. Dit bevoorschotten verbetert onmiddellijk de liquiditeit en daarmee automatisch ook de solvabiliteit van de onderneming.

Icon Image

Fiscale vertegenwoordiging

BTW belastbare handelingen verrichten in het buitenland? Fiscale vertegenwoordiging door Alfa Transport Service ontneemt u ingewikkelde administratieve handelingen.

'Due to their right knowledge and skills, we let ATS take care of our VAT submissions.'

Nabuurs Supply Chain Solutions

Alfons Metselaar

'Due to their right knowledge and skills, we let ATS take care of our VAT submissions.'

Nabuurs Supply Chain Solutions

Alfons Metselaar

previous arrow
next arrow
Slider