Slider

Wagenpark

Het wagenpark (personenauto’s en busjes) van internationaal opererende bedrijven genereert een constante stroom facturen voor brandstof en tol. Veel EU-lidstaten betalen op aanvraag het aandeel BTW geheel of gedeeltelijk terug. Omdat het hier om relatief kleine bedragen gaat, is het terugvorderproces volledig geautomatiseerd.

 

Nog steeds is een aantal eigenaren/beheerders van een wagenpark niet bekend met de mogelijkheid tot terugvordering. Over een gezonde cash-flow gesproken! Alfa Transport Service ondersteunt wagenparkbeheerders in dit proces. Lees hieronder wat de dienstverlening betekent voor afnemers.

Onze voordelen

1

Regels en uitzonderingen

Alle EU-lidstaten vergoeden de BTW over brandstof en tol aan CRT-ondernemers (Commercial Road Trucking). In een enkel land valt ook (een deel van) de accijns onder deze regeling. Voor activiteiten die niet onder CRT vallen, gelden weer andere regels. Dit betreft bijvoorbeeld fleet, boten, beurzen, etc.). Neem contact op om meer informatie te vragen over de verschillende regelingen en uitzonderingen in Europa.

2

On-boarding

Het geavanceerde on-boarding model van Alfa Transport Service is een geruisloze start van de samenwerking. Dit omvat alle onderlinge contracten, maar ook de volmachten, aanvragen en vergunningen bij de betrokken instanties. Overdracht van de voorgaande BTW-agent? Geen probleem! Dat is wat ontzorgen door Alfa Tansport Service echt meerwaarde geeft: aanleveren, ondertekenen, klaar. En dus alle aandacht voor de eigen bedrijfsvoering.

Onze producten

Icon Image

Reguliere terugvordering BTW

Alfa Transport Service is specialist in het terugvorderen van buitenlandse BTW en accijns op brandstof en tol. Dit gaat over bedragen die hoog oplopen naarmate de klant meer buiten de eigen landsgrenzen actief is.

Icon Image

Fiscale vertegenwoordiging

BTW belastbare handelingen verrichten in het buitenland? Fiscale vertegenwoordiging door Alfa Transport Service ontneemt u ingewikkelde administratieve handelingen.

'Due to their right knowledge and skills, we let ATS take care of our VAT submissions.'

Nabuurs Supply Chain Solutions

Alfons Metselaar

'Due to their right knowledge and skills, we let ATS take care of our VAT submissions.'

Nabuurs Supply Chain Solutions

Alfons Metselaar

previous arrow
next arrow
Slider