Slider

Binnenvaart

Binnenvaartschippers dragen sinds 2012 BTW af over bunkering. Bij de meeste EU-lidstaten is de BTW terug te vorderen. Tip: met het oog op prijsverschillen is het interessant om benedenstrooms te bunkeren. In Nederland bij voorkeur! Alfa Transport Service bedient de binnenvaart op twee manieren. Als eerste met de terugvordering van buitenlandse BTW, als tweede met de voorfinanciering van dit bedrag. Wat hier speelt is de zorg en verantwoording over de administratieve verplichtingen over te dragen aan specialisten. Die handelen het proces snel, adequaat en betrouwbaar af. Hieronder staat meer over de werkwijze.

Onze voordelen

1

Regels en uitzonderingen

Alle EU-lidstaten vergoeden de BTW over brandstof en tol aan CRT-ondernemers (Commercial Road Trucking). In een enkel land valt ook (een deel van) de accijns onder deze regeling. Voor activiteiten die niet onder CRT vallen, gelden weer andere regels. Dit betreft bijvoorbeeld fleet, schepen, beurzen, etc.). Neem contact op om meer informatie te vragen over de verschillende regelingen en uitzonderingen in Europa.

2

Onafhankelijkheid

Alfa Transport Service is al dertig jaar specialist in het terugvorderen van buitenlandse BTW & accijns over heel Europa. De onafhankelijke status betekent ondermeer dat het wisselen van tankkaart geen gevolgen heeft voor de samenwerking. Dit geldt voor Normal Refund én voorfinanciering.

3

Cashflow

Strak geregisseerd cashflow management is van levensbelang voor ondernemers. Liever niet in de wachtrij met de vordering? Kies dan voor voorfinanciering. Dé non-resourse oplossing voor buitenlandse BTW en accijns. Kost iets meer, maar dan staat het geld wel binnen maximaal tien werkdagen op de rekening. Gegarandeerd. De instrumenten hiervoor: Turbo Refund, Fast Refund en Net-Invoicing.

Onze producten

Icon Image

Reguliere terugvordering BTW

Alfa Transport Service heeft zich gespecialiseerd in het terugvorderen van buitenlandse BTW en dieselolieaccijns. Bedragen die hoog kunnen oplopen op het moment dat u veel in het buitenland opereert.

Icon Image

Voorfinanciering van BTW

Alfa Transport Service helpt ondernemers met de voorfinanciering van de teruggave van buitenlandse BTW. Dit bevoorschotten verbetert onmiddellijk de liquiditeit en daarmee automatisch ook de solvabiliteit van de onderneming.

'Due to their right knowledge and skills, we let ATS take care of our VAT submissions.'

Nabuurs Supply Chain Solutions

Alfons Metselaar

'Due to their right knowledge and skills, we let ATS take care of our VAT submissions.'

Nabuurs Supply Chain Solutions

Alfons Metselaar

previous arrow
next arrow
Slider