Slider

Voorfinanciering van BTW

De terugvordering van buitenlandse BTW en accijns kent twee hoofdvormen: met of zonder voorfinanciering. Het verschil is helder. Geld op de rekening of een post debiteuren. Indienen van de vorderingen is in de regel eenmaal per kwartaal toegestaan. Daarna heeft de buitenlandse fiscus tijd nodig. Per saldo een wachttijd van 6 tot 12 maanden is geen uitzondering.

Geen zin om zo lang te wachten op eigen geld? Dan biedt voorfinanciering uitkomst. Het openstaande bedrag is binnen maximaal tien werkdagen overgeboekt. Dit geldt voor alle facturen die tijdens het kwartaal worden ingediend. Dit is de meerwaarde van Net-invoicing of Fast Refund. Zonder voorfinanciering is sprake van Normal Refund. 

Wie veel voertuigen in het buitenland op de weg heeft, betaalt onherroepelijk buitenlandse BTW over brandstof en tol. Dat loopt op. Terugvorderen kan, maar kost tijd. Per saldo een wachttijd van 6 tot 12 maanden is geen uitzondering. Dit tast direct de liquiditeit en solvabiliteit aan.

Financiering binnen maximaal 10 werkdagen

Alfa Transport Service verbetert de liquiditeit en solvabiliteit. Dat gebeurt door het voorfinancieren van buitenlandse BTW en accijnsvorderingen tegen een scherp tarief. Na ontvangst en controle van de facturen, verschijnt het openstaande bedrag binnen maximaal 10 werkdagen op de rekening van de transporteur. Dat gebeurt eens per kwartaal, eens per maand of, mede afhankelijk van de hoogte van het gevorderde bedrag, per factuurronde. Aan u de keus.

Bevoorschotten terug te vorderen BTW

Innovatieve dienstverlener

De intensieve samenwerking tussen de operationele en IT-afdeling, stelt Alfa Transport Service in staat om verschillende werkende oplossingen voor nieuwe toepassingen te implementeren. Alles gericht op het optimaliseren van de dienstverlening aan klanten en partners.

Voordelen

  • Beschikbaar vanaf 1 voertuig
  • Verbeterde liquiditeit
  • Verbeterde solvabiliteit
  • Vaste gelijkmatige betaalmomenten BTW
  • Financiering binnen 10 werkdagen
  • Concurrerende tarieven
  • Schone boekhouding
  • Balansverkorting

Track & tracing via online webportal

Niets zo vervelend en tijdrovend als een grootboek dat niet aansluit. Daarom is het online webportal 24/7 in de lucht voor track & tracing van de vorderingen. Alle facturen real time in beeld en per land een overzicht van de hoogte én actuele status van alle vorderingen.

Met- en zonder voorfinanciering

De terugvordering van BTW en accijns kent twee hoofdvormen: met of zonder voorfinanciering. Het verschil is helder. Geld op de rekening of post debiteuren. Indienen van de vorderingen is in de regel eenmaal per kwartaal toegestaan. Daarna heeft de buitenlandse fiscus tijd nodig. Per saldo een wachttijd van 6 tot 12 maanden is geen uitzondering.

Geen zin om zo lang te wachten? Dan biedt voorfinanciering uitkomst. Het openstaande bedrag is binnen een paar dagen overgeboekt. Dit geldt voor alle facturen die tijdens het kwartaal worden ingediend. Dit is de meerwaarde van Net-invoicing of Fast Refund. Zonder voorfinanciering is sprake van Normal Refund. 

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op en ervaar de rust van zekerheid.