Slider

Reguliere terugvordering BTW

Samenwerken met Alfa Transport Service betekent het overdragen van alle aspecten van de buitenlandse BTW-teruggave. Na de vaak geautomatiseerde ontvangst van de originele facturen, komt de zorg en verantwoording over de administratieve rompslomp in handen van specialisten. Die dienen de aanvraag in bij de buitenlandse fiscus. Dat gebeurt exact volgens de richtlijnen van het betreffende land.

De teruggaaftermijn verschilt per land. Reken in de regel op drie tot twaalf maanden. Vragen over het dossier handelt Alfa Transport Service adequaat in eigen beheer af.

BTW Terugvordering

Liquiditeit en solvabiliteit

Alfa Transport Service is specialist in het terugvorderen van buitenlandse BTW en accijns. Dit gaat over bedragen die hoog oplopen. Vooral wanneer de klant meer buiten de eigen landsgrenzen actief is. Wie liever niet in de wachtrij voor uitbetaling bij de buitenlandse fiscus aansluit, kiest voor voorfinanciering. Het geld staat dan binnen een paar dagen op de rekening. Wat dit betekent? Snelheid en honderd procent zekerheid.

Innovatieve dienstverlener

De intensieve samenwerking tussen de operationele en IT-afdeling, stelt Alfa Transport Service in staat om verschillende werkende oplossingen voor nieuwe toepassingen te implementeren. Alles gericht op het optimaliseren van de dienstverlening aan klanten en partners.

Voordelen

  • Beschikbaar vanaf één voertuig
  • Concurrerend tarief
  • No cure no pay
  • Aansluiting bij alle EU-belastingdiensten
  • Óók Noorse en Zwitserse BTW

Track & tracing via online webportal

Niets zo vervelend en tijdrovend als een grootboek dat niet aansluit. Daarom is het online webportal 24/7 in de lucht voor track & tracing van de vorderingen. Alle facturen real time in beeld en per land een overzicht van de hoogte én actuele status van alle vorderingen.

Met- en zonder voorfinanciering

De terugvordering van BTW en accijns kent twee hoofdvormen: met of zonder voorfinanciering. Het verschil is helder. Geld op de rekening of post debiteuren. Indienen van de vorderingen is in de regel eenmaal per kwartaal toegestaan. Daarna heeft de buitenlandse fiscus tijd nodig. Per saldo een wachttijd van 6 tot 12 maanden is geen uitzondering.

Geen zin om zo lang te wachten? Dan biedt voorfinanciering uitkomst. Het openstaande bedrag is binnen een paar dagen overgeboekt. Dit geldt voor alle facturen die tijdens het kwartaal worden ingediend. Dit is de meerwaarde van Net-invoicing of Fast Refund. Zonder voorfinanciering is sprake van Normal Refund. 

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact op en ervaar de rust van zekerheid.