Slider

Accijnsterugvordering Spanje

De Spaanse autoriteiten stellen een vergoeding beschikbaar voor de geheven accijns op getankte diesel in Spanje. In Spanje kan de belasting op getankte diesel gedeeltelijk worden terugbetaald. Indien het diesel betreft voor professioneel gebruik ten behoeve van voertuigen die voldoen aan de eisen die zijn vastgelegd in artikel 52 bis van wet 38/1992 van 28 december van de speciale belastingen. Deze vergoeding is uitsluitend bestemd voor het vervoer van goederen over de weg alsmede voor personenvervoer.

 

Om in aanmerking te komen voor de Spaanse accijnsvergoeding heeft uw bedrijf een NIF nummer nodig (Número de Identification Fiscale). Heeft u geen NIF nummer, dan kunnen wij u behulpzaam zijn bij de aanvraag. Dit NIF nummer is nodig om de aangifte namens u te kunnen doen, maar ook voor uw dieselleverancier is het van belang dat u bij hen aangeeft dat u Spaanse accijns wilt terugvorderen. Zij zullen u nieuwe tankpassen verstrekken met het kenteken erop en de vermelding “Gasóleo Profesional”. Daarna zullen wij uw kentekens registreren. Heeft u nieuwe wagens dan ontvangen wij graag een kopie van het kentekenbewijs zodat wij ook deze nieuwe wagen voor u kunnen aanmelden en eventuele oude kunnen laten uitschrijven.

 

Uw dieselleverancier zal iedere Spaanse tanking moeten doorgegeven aan Agencia Tributaria. Als dit proces eenmaal is opgezet kunnen wij de terugvordering van Spaanse accijns voor u gaan verzorgen. Eenmaal per jaar geven wij dan ook de kilometerstanden per truck voor u door.

flag_sp

Vergoedingen Spanje

VanTotVergoeding in €
01-01-2019Heden0.04900000 Per liter
   
Laatst bijgewerkt op 02 Dec 2020

Benodigde documenten:

  • Spaanse diesel facturen inclusief bijlagen en transactie overzichten (kopie volstaat)
  • NIF nummer
  • Kopie van de kentekenbewijzen. Indien de wagens op een andere naam staan hebben wij ook een huur-of leasecontract nodig
  • Volmacht, waarmee u ons machtigt om de accijnzen namens u terug te vorderen

Overige informatie

  • Indiening per jaar
  • Voor vrachtwagens waar het ‘maximaal toelaatbare massa’ minimaal 7500 kg is
  • Gelimiteerd tot 50.000 liter per kenteken per jaar

Indien u meer in detail geïnformeerd wil worden over de stappen van onze dienstverlening
en de ondersteunende portalen, neem dan contact met ons op.